Ferms Hypnos | Ferms hypnos - Om Hypnos
Läs mer om hypnos och vad det kan användas till.
hypnos,hypnoterapi,fermshypnos,svenskfinland,österbotten
193
page,page-id-193,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
IMGP2555
IMGP2432-e1471853159444
Vanliga frågor om hypnos
IMGP1854

VAD ÄR HYPNOS?

Hypnos är ett naturligt stadie precis mellan sömn och vakenhet.

 

Du sover inte men du är heller inte fullt vaken. Hypnos är inget som man kan göra mot någon utan är till 100% samspel mellan terapeut och klient. All hypnos är därför självhypnos och terapeuten kan inte göra något utan din tillåtelse. Faktum är att då du befinner dig i ett hypnotiskt tillstånd har du full kontroll.

 

Du kan avbryta sessionen om du önskar och du kommer att minnas allting som diskuterats under sessionens gång.

 

Hypnos är en behaglig upplevelse som känns rofylld och avslappnad. Avslappningen behöver inte vara fysisk för en lyckad session utan det räcker med en mental avslappning för att nå framgångsrika resultat.

 

Mental avslappning är att tillåta sig att uppleva istället för att tänka och analysera. De egna känslorna är de mest värdefulla redskapen för ett lyckat terapiförlopp. Det som gör hypnos till ett så användbart redskap i terapeutiskt syfte är kontakten med det undermedvetna sinnet.

 

Vi kommunicerar dagligen med vårt medvetna sinne (MS) Vårt medvetna sinne är ett rätt trögt och begränsat sinne som endast kan hantera 5-7 olika uppgifter innan det blir överbelastat. Det är ofta orsaken till stress i vår moderna värld då vi förväntas hålla flera bollar i luften samtidigt och ej har kapacitet att hantera dem.

 

Vårt undermedvetna sinne som är vår så kallade hårddisk kan däremot hantera flera saker samtidigt. Vårt undermedvetna är där all information lagras. Alla minnen känslor och inlärt beteende finns lagrade här.

 

Tyvärr har vi inte naturligt tillgång till det utan vi använder det mer sparsamt. När vi befinner oss i ett hypnotiskt tillstånd kommunicerar vi genom den undermedvetna delen av dig. Minnen som du kanske inte tänkt på på flera år kan göra sig påminda genom inre bilder, tankar, eller känslor.

 

När vi har tillgång till all denna information har vi mycket lättare att förstå varifrån det eventuella problemet uppstått. Hade vi kunnat lösa våra bekymmer med rationellt tänkande hade vi redan gjort det, eller hur?

 

Vi använder även det undermedvetna sinnet när vi sover eller går fullständigt in i oss själva. Har du någonting varit med om att du vaknat upp på morgonen med den perfekta lösningen efter en natts sömn? Eller efter att du grubblat på ett problem i dagar som nästan gjort att du slitit av dig håret märker hur den perfekta lösningen kommer när du står i duschen eller skalar lök i köket?

 

Då har du haft kontakt med den undermedvetna delen av dig. Hypnos är såpass naturligt att vi alla går in i det utan ansträngning ca 10-15 gånger per dag. Det är inget vi gör medvetet utan en daglig process. Det varar sällan för lika långa stunder som under ett terapiförlopp där syftet är att vara i upplevelsen ca 60 minuter.

 

Istället kan det vara när du läser en bra bok eller ser en film som fullständigt fångar din uppmärksamhet, så att du inte ens märker att någon står bredvid dig och talar till dig för att du är så djupt fokuserad på boken/filmen.

 

Du befinner dig även i ett hypnotiskt tillstånd strax innan du somnar eller den första stunden då du vaknat. Eller när du tränar väldigt fokuserat och stänger allt annat ute. Ibland kan det även hända då du kör bil och plötsligt märkt att flera mil flygit förbi utan att det känns som längre än ett par minuter.

VAD ÄR HYPNOTERAPI?

Hypnoterapi är att man utför ett terapeutiskt samtal då klienten befinner sig i ett hypnotiskt tillstånd.

 

Terapiförloppet startar med att aktivera det undermedvetna sinnet genom mentala och fysiska tester som gör klienten mer mottaglig.

 

Fysisk avslappning är egentligen endast en bro till mental avslappning och varje övning är unikt anpassad efter klientens behov och personlighet som terapeuten tränats till att tyda.

 

Hypnotisören lägger noggrant märke till vad klienten svarar an på genom att följa med fysiska reaktioner. Många klienter tror knappt att detta var själva hypnosen för att de kändes såpass naturligt. Och det är precis vad jag önskar att få fram.

 

Hypnos är ett alldeles naturligt tillstånd, det är inget märkligt eller hokuspokus utan mental avslappning och förändrad kommunikation genom det undermedvetna sinnet.

 

Hypnoterapi är ett värdefullt sätt att snabbt och effektivt gå till roten av var problemet uppstod. I jämförelse med traditionell samtalsterapi där det ibland kan ta år för att hitta lösningen till problemet genom samtal som ibland aldrig leder någon vart.

 

Skillnaden är att vi fokuserar på vilken känsla som klienten upplevde då problemet skapades och hur den uppkom. Vi arbetar alltså med känslan bakom problemet  mer än själva problemet.

 

För att få en permanent förändring kräver vi ofta en rationell förklaring till varför vi mår så här och hur vi kan lösa det.

 

Hypnoterapi är ingen terapiform där vi sopar problemet under mattan istället tar vi tag i det och möter det en gång för alla.

 

Hypnoterapi sparar på så sätt dina pengar och din tid och ger dig istället ökad frihet till att må bra.

IMGP2389

Vad används hypnoterapi till?

DÅLIGT SJÄLVFÖRTROENDE

Begränsar du dig själv med en negativ självbild? Ibland behöver vi få reda på varifrån våra mentala spärrar har lagts och vad som krävs för att vi ska kunna leva ett glädjefyllt liv utan negativa föreställningar.

NEDSTÄMDHET / ÅNGEST

När det dåliga mående blir en större del av vardagen och du har svårt att finna det positiva i livet. Kanske lider du av relationsproblem eller misstrivsel på arbetsplatsen som du behöver hjälp med att lösa. Ibland kanske du inte vet vad det är som gör att du mår dåligt.

FOBIER / RÄDSLOR

Fobier så som emetofobi, socialfobi, höjdskräck, fobier för djur, hypokondri och övriga rädslor bearbetas genom att se varifrån de uppkommit och hur vi kan hantera dem i vardagen.

ÄTSTÖRNINGAR

Ofta sitter problemet med vikten i huvudet mer än den gör på vågen. Hade du kunnat tänka dig ifrån problemet hade du redan gjort det eller hur? Ibland behöver vi gå bakom rationellt tänkande för att hitta lösningen på hur vi kan få en permanent viktförändring

ferms-logo-vit
TRAUMABEARBETNING

Då en händelse lämnat stora spår i livet och fortsätter att påverka rekommenderas en traumabearbetning där vi fokuserar på att förstå händelsen. Vi arbetar även med förlåtelse och att bygga upp det egna jaget och ge en starkare självbild.

SVÅRIGHETER HOS BARN

Stamning, sängvätning, ADHD, dålig självkänsla och mobbning är vanliga orsaker som föräldrar söker hjälp för sina barn. Hypnoterapi är ett effektivt behandlingsätt för att gå till roten med problemet för en fortsatt lycklig framtid. (Obs jag behandlar endast barn över 8 år i övriga fall lär jag ut lämpade tekniker till vårdnadshavarna)

BEROENDEPROBLEMATIK

Nikotin, socker, alkohol, droger är vanliga fällor som kan vara svåra att komma ifrån på egen hand. Ofta ligger problemet längre tillbaka och det är sällan själva substansen som är problemet utan känslan bakom den.

SPIRITUELL HYPNOTERAPI

Spirituell hypnos har länge fascinerat, detta lämpar sig för dig som önskar komma i kontakt med ditt högre jag, lära dig mer om dig själv och din personliga utveckling på en djupare nivå.

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT FÅ BÄTTRE KONTAKT MED DITT UNDERMEDVETNA SINNE?